Функциалността на комодите ги прави приложими във сяка част на жилището

комод

Според българския тълковен речник значението на думата комод е определение за вид шкаф, който се състои от повече от две чекмеджета. Всеки ще се съгласи, че комодите, които още са известни и като скринове са едни от най-разпространените мебели в нашия дом. С тяхна помощ наистина човек може да организира доста добре дома си, а освен като пространство за прибиране на дрехи и всякакви други вещи комода се ползва и като мебел, върху, която поставяме други вещи. А такива безспорно могат да бъдат телевизора, снимки, козметични продукти и каквото сметнем за добре.

Комода – къде да го позиционираме

За мнозинството от нас мястото на комодите е в спалнята. Те грижливо побират нашите дребни дрехи и бельо, а чекмеджетата дават възможност да ги подредим така, че наистина да ни е оптимално удобно за намиране на онова, което бихме желали да облечем. Но далеч не само в спалното помещение би намерил своята роля един комод. Според много експерти интериорни дизайнери това са мебелите, на които можем да разчитаме във всяка една точка на жилището си т.е. дори да са предназначени за спални то скриновете и комодите са толкова функционални, че биха паснали идеално на всяка едно друго пространство.

Сред местата, където комодите биха били най- ефективни са:Спален комплект

  • Детската стая

Тук винаги има какво да се прибере и подреди, а сред масовите такива вещи са играчките, ученическите пособия, игри и всякакви други;

  • Коридор

Компактните размери на комода го правят безупречно приспособим в коридорите като едно от основните мебели за подредба на обувки и всякакви други аксесоари като чадъри, чанти, дъждобрани и други;

  • Всекидневна

Не са малко домакинствата, които успешно заменят секциите с комоди. Креативността на някои модели наистина ги прави удивително функционални и иновативни. Те не просто организират вещите ни, но успяват да аранжират пространството доста елегантно.

Разбира се, комодите могат да се ползват като помощни мебели в офиси, ресторанти, магазини и редица други търговски площи, което наистина ги нарежда сред едни от най-разпространените и практични мебели.