Защо да сте критични при подбор на офис мебели

бюро

Офис работен стол, бюро, стелажи за папките с документи – мислите ли, че това е абсолютно достатъчно за да обзаведете офиса си така, че да е удобен и годен за работа поне 7-8 часа. Не малко професии изискват да се стои на едно място и това до голяма степен води до сериозни здравословни проблеми. А негативите от подобно статично състояние се отнасят главно до неправилните и не отговарящи на критериите за качество мебели. Гръбначни изкривявания, крампиране и други проблеми се появяват именно в следствие на мебели, които не могат да осигурят удобство на тялото в период на престоя в статична поза. Виж повече кои са съществените приоритети, на които е нужно да се фокусираш при избиране на каквато и да било офис мебелировка.

Защо да избирате ергономични мебели

Терминологията, която се използва и при обзавеждането за офис не е за благозвучие. Винаги, когато се говори за удобство, от което тялото се нуждае е необходимо да се погрижим за уязвимите зони. Несъмнено при работата в офис е желателно да се обърне поглед към опората на гърба, височината на стола и начина, по който краката ви опират в пода. Къде поставяте ръцете си при работа с клавиатура? Висят ли лактите? Усещате ли опване в раменете от стоенето в една и съща поза с часове? Ето ви множество причини, на които да обърнете внимание за да постигнете идеална и балансирана атмосфера, която ще намали риска от подобни симптоми.

Функционални, ергономични и грижовни към всяка извивка на тялото ви. Точно това на практика означава мебелировката в офиса да бъде ергономична. Това носи:

  • Удобство;
  • Стабилност на тялото;
  • Комфорт;
  • Свобода да се движите;
  • Възможност за релаксация по време на работа.

Ергономичните мебели са онези, които следва да бъдат ваш приоритет, което ще допринесе за спокойната и уютна работна атмосфера.

С внимание към екстрите

столКогато се говори за екстри много клиенти смятат, че това е излишен скъп лукс, който е неоправдан. Но всъщност именно мебелите с екстри са в състояние да ни мотивират много повече да свършим работата си в срок и да постигнем търсения ефект и резултат. Екстрите са онези дребни, но съществени елементи, които са супер важни за нашето тяло, усещане за удобство, комфорт и висока ефективност. Точно затова винаги избирайте обзавеждане, което би могло да ви ги осигури. Най-предпочитаните такива допълнителни акценти са:

  • Механизъм за повдигане височината на плота на бюрото;
  • Настройване на седалката и облегалката на стола;
  • Наличие на подлакътници за повече опора на ръцете;
  • Релакс механизъм за крака и други.

Най-добрите и качествени идеи за обзавеждане на офис можете да откриете в колекцията от предложения на виртуалната платформа Арена.