За предимствата и недостатъците на алуминиевата дограма

прозоречна дограма

Смяната на дограмата на едно жилище може да бъде провокирана от редица фактори. Несъмнено обаче следващия въпрос, който вълнува голяма част от потребителите е какъв вид да бъде подменена. Тъй като на пазара са познати два основни вида ПВЦ и алуминиева дограма то действително човек за да вземе правилно решение е добре да е запознат с предимствата и недостатъците на едните и другите варианти. Днес обаче ще започнем с дограмата от алуминиеви профили, тъй като все повече клиенти я считат за по-добрия модел, в който да инвестират за да си осигурят приятна атмосфера и сигурност в домовете. Така, че ще започнем с предимствата на алуминиевата дограма и акцентите, които е добре да имате предвид при поръчка на такава.

Предимства на алуминиевата дограма.дограма

  • Първата причина да се спрете на такива профили е именно в това, че те са изключително здрави. А за българския потребител често се оказва, че не по-високата цена, а качеството са определящи що се касае подобряването на интериора и комфорта в дома. затова ако искате да задоволите нуждите си за години напред то решението е именно с избора на алуминиева дограма.
  • А освен като здравина на профила този тип дограма е безкомпромисен вариант за съвършения облик на вашата фасада. Не са малко клиентите, които избират алуминиева дограма поради това, че тук имат право профила да бъде боядисан в желан цвят. Това от своя страна създава невероятно излъчване на сградата и я превръща в истинско произведение на изкуството.
  • Не само здравината, която остава непокътната през годините, но същевременно с това и издръжливостта на дограмата с алуминиеви профили на всякакви температурни амплитуди е съществена причина да се заложи именно на такъв тип прозорци. Така, независимо от това дали навън горещините са непоносими или пък живака е паднал доста под нулата то дограмата си остава непокътната от влиянието на тези екстремни за човешкото здраве температури.
  • Алуминият е метал, което всъщност го прави добър топлопроводник. За да се избегнат загубите на топлина или хлад в зависимост от сезона производителите на такива профили използват иновативна технология за вложка от ПВЦ слой, който не позволява енергийни загуби. Това реално прави алуминиевата дограма не само вечна, но и изключително ефективна за осигуряването на комфорта в нашите жилища.

Недостатъци на алуминиевата дограма.

  • Предимствата наистина са изключително много, но не бива да подминаваме и недостатъците на този вид дограма, с които всеки потребител трябва да се запознае. А първия такъв определено е по-високата цена. Ако можете да си я позволите не се замисляйте, а по-добре инвестирайте в качеството на този продукт, тъй като наистина си струва човек да плати повече, но пък да разчита, че реално дограмата му е вечна.