Холни маси за малки и просторни площи – по какво се отличават

маса

Не само, че може да ни служи в ежедневието, но една елегантна холна аса може да краси интериора без да се натрапва. Те са удивително дискретни, функционални и практични, което ни провокира днес да им обърнем малко повече внимание. А за да се запознаете с богатото разнообразие от идеи и предложения ви каним да се срещнете с предложенията от каталога с холни маси арена. Колекцията на търговеца определено допринася за нашето удобство и разкрива потенциала на една наистина прекрасна и идеална холна мебел.

Кои модели са препоръчани за малки холни зони

Както винаги при избирането на мебелировка за дома се налага да се съобразим с някои съществени особености, които се отнасят до това какви да бъдат размерите на елемента, който ще бъде избран. Редно е преди да решите окончателно кой от вариантите да изберете да се фокусирате върху онези, които са напълно приспособими спрямо вашите персонални пространствени данни.

За да бъде идеален, адаптивен и удобен за малкия ви хол можете да инвестирате в:

  • Помощни мини масички;
  • Ниски маси;
  • Модели с ширина на плота не по-големи от 40 см;
  • Маси със стъклен плот, които се грижат за постигане на оптически обем в пространството.

Използването и прилагането на такива модели от магазин Арена, които наистина са лесни за внедряване в малки пространства има за цел да повиши комфорта и да изгради неповторимост, удобство и уникалност на атмосферата.

Идеални за просторни всекидневни са…

Холна масаАко позиционирате малка маса в голяма всекидневна рискувате този декоративен елемент да се обезличи. Съразмерността е много важна в интериора и когато се търси пропорционалност то определено се нуждаете от вариант, който да бъде в пъти по-ефективен и комбинативен с пространството.

Ако хола ви е малък и размерите му са скромни то избирате мини помощна масичка за кафе. Но в случай, че се касае за пространство, което е отличително като площ то избирате маса, която да бъде съпоставима с неговите специфични данни. Отново се спазват популярните правила за пространствено разпределение. Целта е масата да бъде съобразена с пропорциите на интериора като целта е да я интегрирате така, че напълно да пасне на меката мебел.

Важно е са спазите основните правила, които гласят:

  • Холната маса да бъде не по-голяма от 2/3 от размера на седалката на меката мебел;
  • Да предвидите поне 40-50 см площ между мебелите;
  • Модела да не е по-висок от седалката на дивана;
  • Да спазвате цветовите комбинации и да се ръководите от уеднаквения дизайн.

С моделите на магазин Арена можете с лекота да постигнете желаното оформление така, че да е уютно и приятно у дома.